Blog

Payoneer i Skrill MasterCard – kako naplatiti poslove sa inostranim kompanijama?

DVA ODLIČNA NAČINA DA NAPLATITE VAŠ RAD SA INOSTRANIM KOMPANIJAMA

KRATAK UVOD…

Nedavno pre otprilike 2-3 meseca, odlučio sam da napravim značajne reforme u svom životu (tačnije poslovanju) i jednostavno eliminišem sve poslovne aktivnosti koje su mi zadavale svakodnevne glavobolje. S obzirom na klimavo lokalno tržište, koje je, čini mi se, u poslednje vreme pretrpano ponudama više nego što može da proguta vratio sam se starim dobrim frilenserskim poslovima koji su odličan izbor kratkoročnim poslovima, koji se mogu realizovati prilično brzo (3 do 7 dana) a za vrlo pristojnu novčanu nadoknadu koju je vrlo teško realizovati u lokalu pogotovu za tu vrstu poslova. U svakom slučaju, onlajn platforma 99designs je samo jedno od mesta gde možete ostvariti pozamašnu svotu novca u kratkom periodu. Ukratko, to je mesto gde možete pronaći i realizovati gomilu poslova iz oblasti grafičkog i web dizajna i bukvalno ima najrazličitijih zahteva. Ukoliko imate osnovno znanje iz ovih oblasti, možete za početak krenuti da radite i „rekreativno“, jer iako imate posao koji je premalo plaćen ili je ne daj bože neplaćen, način i vreme apliciranja na konkursima su toliko dobro usklađeni da se pronađe sasvim dovoljno vremena da se sa malo sreće i puno kvalitetne komunikacije dopuni kućni budžet (više o tome u nekom budućem članku, da ne skrećem sa teme).

Nakon osvajanja prvog konkursa na pomenutoj platformi, postavilo se pitanje kako naplatiti zarađeni novac. U panelu na desnoj strani postoji četiri predloga i to su: Payoneer, Skrill, PayPal i Western Union. S obzirom na toda prve tri pomenute opcije nisam koristio niti sam imao registrovane naloge, pokušao sam da povučem sredstva putem Western Uniona, ali se ni jednog momenta nisam zbunio kada mi je stiglo obaveštenje da Srbija ne podržava opciju isplate WU Quick Cash. Zašto se nisam uopšte iznenadio, verovatno je svima iz moje zemlje jasno :))). Bilo je neophodno da pronađem način na koji bi mi novac koji sam zaradio bio isplaćen, tako da sam potražio opcije kako da aktiviram preostale dve opcije, Payoneer i Skrill (u vreme pisanja teksta PayPal nije podržavao opciju primanja novca, već samo plaćanja, tako da je bio neupotrebljiv).

Da ne zalazim u detalje šta su to Payoneer i Skrill, biće dovoljno da kažem da su to dva nezavisna servisa sa kojima ova platforma ima dil, a putem kojih ćete ubuduće primati novac, i da objasnim na koji način funkcionišu. Pišem vam svoje lično iskustvo.

KAKO DOBITI PAYONEER ILI SKRILL MASTERCARD?

Payoneer MasterCard
Payoneer MasterCard

Ukoliko želite da aplicirate za jednu ili drugu karticu (za Payoneer MasterCard, možete koristiti fotografiju u okviru teksta ili baner u desnoj koloni) koje su ujedno moji affiliate linkovi i ukoliko se registrujete preko njih, oboje ćemo dobiti po 25 dolara premije sa prvom uplatom od minimum 100$na vaš račun, za Skrill MasterCard možete koristiti fotografiju u okviru teksta ili fotografiju u desnoj koloni), takođe je i neophodno da unesete potrebne lične informacije da aktivirate račun i pošaljete skeniranu ličnu i traženu dokumentaciju. Nekoliko je načina da potrvdite svoj identitet, ja nisam imao problema da verifikujem nalog samo na osnovu vozačke dozvole.

NAPOMENA: iako nije neophodno da kompletirate verifikaciju naloga kako bi koristili ove račune, verifikujte nalog potrebnom traženom dokumentacijom kako kasnije ne biste imali raznorazna ograničenja ili čak blokade računa jer ume da bude vrlo neprijatno ukoliko ste vremenski ograničeni/prinuđeni da iskoristite novac a niste u mogućnosti da raspolažete istim.

Na Skrillovom računu postoji ograničenje količine dnevnog podizanja novca kao i uplata na račun, koje možete otkloniti slanjem neophodne tražene dokumentacije u kojoj dokazujete da ste vlasnik neke imovine sa dostavljene adrese, kao što su račun za gas, validan račun za struju itd. Nakon aktivacije, dobićete mail sa obaveštenjem o uspešnoj aktivaciji.

Payoneer MasterCard nakon apliciranja preko njihovog sajta stiže u proseku za 6 do 7 dana. Iako je u aktivacionom mejlu objašnjeno da je rok isporuke oko 15 dana, meni je stigla duplo brže. Skrill karticu sam dobio nakon svega 4 dana. Nakon prijema obeju kartica, neophodno ih je aktivirati unošenjem neophodnih informacija na njihovom sajtu i jedina razlika između njih je ta što je Payoneer master kartica aktivna odmah i PIN kod određujete sami online putem, dok će vam Skrill poslati PIN kod u nezavisnoj pošiljci nakon potvrde da ste dobili karticu/nakon aktivacije kartice na njihovom sajtu.

Kada je bezbednost ova dva servisa u pitanju, Skrill je u maloj prednosti jer ima dvostruku zaštitu: prvo, PIN kod vam stiže u nezavisnoj pošiljci i drugo: Skrill kartica ima čip i prilikom plaćanja zahteva unošenje PIN koda. Payoneer karticu možete izgubiti, možete biti pokradeni i nekome ćete ulepšati dan sve dok ne shvatite šta vam se desilo i dok je ne blokirate.

Skrill MaterCard
Skrill MaterCard

KORIŠĆENJE PAYONEER I SKRILL MASTERCARD NA ATM, POS TERMINALIMA I PODIZANJE GOTOVINE

Sledeća stvar je valuta koju imate na računima. Na Payoneer računu raspolažete dolarima (valuta kojom vas plaćaju naručioci posla). Sa Skrillovom karticom je nešto drugačija priča, na računu može biti valuta koju vi odaberete (opcija koju ćete odabrati prilikom aktivacije kartice, a kasnije je možete i menjati shodno potrebama).

Kada koristite novac sa vaših računa, posebnu pažnju treba da obratite na kurs, merodavan je onaj kurs sa Mastercardovog web sajta i kurs koji je aktuelan nema nikakve veze sa lokalnim bankama.

 

TROŠKOVI ODRŽAVANJA PAYONEER I SKRILL RAČUNA I GODIŠNJA NADOKNADA

Aktivacija obeju kartica je besplatna. Godišnja nadoknada za održavanje Payoneer računa je 29.95$ i novac će biti skinut automatski odmah nakon prve uplate na vaš račun. Skrill uzima 10 EUR prilikom prve uplate na račun. Još jedna veoma bitna stvar koju valja napomenuti je da Skrill račun možete povezati sa deviznim računom u banci i preko njega podizati devize ali ne vidim neki značaj svega toga osim ako ne želite da koristite evro kao valutu u lokalu.

U svakom slučaju obema karticama možete vršiti plaćanja širom sveta na mestima koja podržavaju plaćanja master karticom, a takođe i podizati novac na bankomatima, svakako u valuti koja je aktuelna u mestu u kojem se nalazite.

 

172 thoughts on “Payoneer i Skrill MasterCard – kako naplatiti poslove sa inostranim kompanijama?

 1. Odličan tekst. Imam dva pitanja, od kojih jedno možda izgleda glupo: šta su ATM terminali? Da li su to bankomati npr u Intezi (kod koje imam dinarski i devizni račun), a drugo i nije: da li imao iskustva sa Webmoney? Radim freelance posao za jednu firmu iz Rusije, koja mi plaća preko tog servisa. Povezao sam svoj nalog sa Visa karticom, ali i dalje razmišljam da uzmem Payoneer MasterCard. Što se Skrill-a tiče, sa tog sajta vršim normalno transfere na devizni račun.

  1. Hvala, drago mi je da ti tekst dopao. ATM terminali su bankomati (Automated Teller Machine). Nisam upoznat sa Webmoney, verujem da je sličan servis kao ova dva.

   1. Hvala na odgovoru. Webmoney je ruska verzija Paypala (tako sam negde pročitao 🙂 ), ali izuzetno komplikovana… Ali OK, složio sam se sa uslovima poslodavca i na meni je sad da pronađem način kako da taj virtuelni novac pretvorim u nešto opipljivije 🙂

    1. Ako sam dobro protumačio, ne vidim nigde konekciju sa bilo kojim od globalnih servisa poput ovih koje sam ja naveo. Čini mi se da ti je jedina opcija online kupovina.

     1. I ja mislim da je tako. Večeras sam probao da povežem „Webmoney purse“ sa svojom Visa karticom i čekam neko odobrenje ili proveru. Ukoliko to ne uspe, probaću sa Payoneer Masterom, a na kraju – ukoliko i tu bude problema, osuđen sam na online shopping na nekim njihovim sajtovima. Jedino što je tu pozitivno je free shipping 🙂

 2. Ćao ja bih samo naglasio da meni na skrill kartici nikada jos nije trebao unos pin-a prilikom placanja robe. Ne znam možda ovo zavisi od kartice …

  Takođe bih napomenuo da podizanje novca sa bankomata je takodje povoljnije nego prebacivanje na bankovni račun, meni je recimo na 500$ u komercijalnoj banci oduzeli oko 35 $ 🙁 dok neka razlika u kursu prilikom podizanja na bankomatu ne bude ni 10$ na ovom iznosu, tako da bih svima preporučio da obavezno poruče karticu.

  Nadam se da će nekom pomoći moja iskustva 🙂

  1. Odlična informacija, sigurno će koristiti nekome ko ovo čita,a sigurno je da svaki transfer novca i konverzija u lokalnu valutu podleže određenim taksama.

 3. Zdravo.

  Imam Skrill karticu više od godinu dana i vrlo sam zadovoljan. Kao što si rekao, kod kupovine nikada nigde nisam imao problema, ‘ladno prolazi i kurs je daleko bolji nego da prodaješ evre.

  Varaš se ako misliš da je kurs kod podizanja para na ATM loš: primenjuje se isti kurs kao i kod kupovine. Skida se neki procenat, ali je to još uvek povoljnije nego da povlačiš pare na svoj devizni račun.

  Dnevni limit za podizanje para je 150 evra. Ali pazi: ako si danas prepodne podigao 150 evra, naredno podizanje je moguće tek prekosutra, jer će transakcija kod Skrilla biti obrađena tek sutra kasno popodne.

  Jednom rečju, Skrill je super.

  1. Hvala Dušane, ako se ne varam, dnevni limit za podizanje novca je 250 dolara, a maksimalna dopuna kartice je 1000 dolara, osim ako ne pošalješ validnu dokumentaciju o kojoj sam pisao, tada skidaš ograničenja.

  1. @strongman dobro pitanje, hvala. Platforme na kojima ja radim su verovatno direktno umrežene sa Payoneer i Skrill servisom. Prilikom povlačenja sredstava sve se obavlja na klik, unošenjem lozinke kao potvrde. Ako se radi o drugim platformama, verovatno da u napomeni stoji da li je moguće povezati nalog sa, recimo Skrillom tako da oni automatizovano prebacuju sredstva na tvoj račun. U mom slučaju, platforma posluje po pre-paid principu, znači sama platforma raspolaže gotovinom za koju apliciraš.

 4. Hvala ti sto si ovo napisao, bilo je potrebno. Nego postoji i par problema. Naime, Skrill-u je osnovna namena web kocka . Sve funkcionise super dok ne provale da su ti uplate redovne i da treba da te iz „sportske“ prebace u „profesionalnu“ kategoriju. Tada drasticno skacu provizije. Dakle nije bas dobra za freelancing.
  Payoneer je odlican, ali je vezan za Freelance platformu. Kad inicijalno primis uplatu sa oDesk-a, recimo , onda neko vreme mozes i direktno na karticu da primas uplate. Problem je sto ce nakon nekog vremena payonner da zakljuca karticu sve dok ponovo ne primis uplatu sa oDeska ,ako ti je to maticna platforma.
  Funkcionise lepo (osim na POS terminalima OTP banke. To nece ni u Madjarskoj). Jedno vreme je radilo, a sada opet ne .

  Pozdrav

  1. Hvala tebi, tvoj komentar će takođe biti od koristi, a ne znam za takvo iskustvo, bar niko sa kim sam u kontaktu nije imao slično tvom.

 5. „Skrill automatski povlači 10 EUR prilikom prve uplate na račun.“
  Sta to zanaci? Jednom skine 10e i gotovo, godisnje skida 10e, mesecno…?

 6. Pozdrav svima, jel neko skoro probao Upload novca na Skrill preko Vise Virtuon. Izgleda da vise nije moguce. Pozvao sam Raiffeisen banku i rekli su mi da po novom zakonu od 11.05.2014 vise nije moguce poslati novac na Skrill. Ako imate neku informaciju javite, mozda moze iz neke druge banke. Hvala pozz

   1. Pogrešan PIN 3 puta, naravno 🙂
    Kartica blokirana za podizanje na bankomatu, ali na posterminalima nije problem.
    Nisam sigurna da znam proceduru za deblokadu.
    Sa karticama naših banaka nije problem, uz simboličnu (?) nadoknadu…

    1. Nisam baš siguran da je tako, ali mislim da će ti se kartica sama deblokirati u roku od dan ili dva. U svakom slučaju imaš tehničku podršku kojoj možeš pisati i skoro sam 100 % siguran da će ti brzo odgovoriti. Meni jesu, u roku od par sati, čak i nedeljom, na neka tehnička pitanja.

   2. Hvala ti na savetima, a ako se desi da je odblokiraju bez intervencije, javiću ti, pošto je ovo jedino mesto gde sam pronašla praktične informacije (i linkove) za način za naplatu od 99designs.

    1. Znaš kako, ja mogu prezime da zaboravim, al’ PIN nikako :))))))))) Srećan rad, nadam se da ćeš imati razloga da „zloupotrebljavaš“ karticu još dugo, dugo :). I voleo bih da javiš obećano, jer će biti od koristi mnogima. Iskustva danas mnogo vrede.

     1. Zdravo Aco,dobro došao. Trenutno nemam informaciju kako poslati novac na payoneer jer nisam imao potrebu za tim,ali znam ko zna. Javljam čim dobijem odgovor.

 7. Da li bih mogla da koristim samo devizni račun? Koliko sam ja shvatila, besplatno je otvaranje računa, kartica, održavanje, ne skidaju nikakvu proviziju od uplata… Dakle super zvuči. Jel mogu uplate sa Elance-a da idu na taj račun samo, bez kartica payoneer i sl. Izvinjavam se ako je ovo glupo pitanje, ali ja zaista ništa ne kapiram 😀

  1. Zdravo Marija, nisam razumeo pitanje…Na koji način da koristiš devizni račun? Gde? Kad? Otvaranje računa nije besplatno, provizija se skida nakon prve uplate na isti, kao što je objašnjeno. Provizije na plaćanja robe na kasama nema, ali postoji prilikom transfera novca na drugi skrill ili Payoneer karticu kao i na povlačenje gotovine na bankomatima. Primer: Prilikom prebacivanja novca na drugi račun (slučaj SKrill), na iznos od 17 dolara provizija je 0,17 eur, što iznosi 1 %. Na podizanje novca sa bankomata, na iznose od 85,39 EUR i 102,39 EUR, provizija je ista, 1,80 EUR. Ako ti treba dodatnih objašnjenja, slobodno piši. Dobro došla 🙂

   1. Hey, hvala na odgovoru.
    Ovako: počela sam da radim posao preko Elance-a.
    Znači treba mi devizni račun samo za te uplate, ni za šta drugo.
    Ono što mene buni je: jel mi je neophodna neka od tih kartica (payoneer etc) ili mogu uz pomoć MasterCard da podižem novac?
    A tako kažu u Intesi, sve je free…hm.
    A meni je sve OK i sve jasno osim ove sitnice koji mehanizam da upotrebim za podizanje para 🙂
    I hvala još jednom.

    1. Za uplate, tj isplate sa Elance-a ti je potreban račun kod nekih od njihovih partnera sa kojima imaju dil u brzom transferu novca, tipa Skrill, Payoneer itd. Ova dva servisa ti pružaju najbržu isplatu na osvojenim konkursima/završenim poslovima i bukvalno nema razlike među njima, osim što je Skrill za nijansu povoljniji što se tiče kursa, jer je transfer valute jednokratan, tj na Skrilu imaš opciju da odabereš euro kao valutu, dok Payoneer nudi dolare. Bankomati/kase kod nas vrše automatsku konverziju eura u dinare, tako da podizanjem novca na istima vršiš samo jednu konverziju valute, dok sa Payoneer-a vršiš duplu konverziju, tj dolar>euro pa Euro

     1. E hvala, sada mi je jasno. Imam jedan posao u procesu ugovaranja, tj nisam još sigurna da sam ga dobila, verovatno ce mi se sutra javiti- tek smo uspostavili kontakt preko poruka na sajtu. A payoneer karticu sam već naručila, pa sam u međuvremenu upala u ovu konfuziju, ne znam šta mi bi. Hvala najlepše, zaista mi je od pomoći

     2. Da ne bi mnogo skrenuli sa teme, nudim ti par motivacionih rečenica, na osnovu onoga što si poslednje napisala, a ti uzmi ili ostavi :))):
      Ako želiš da uživaš u zarađenom novcu, potrudi se da ti on bude poslednji cilj u celoj priči, verujem da ćeš se isplatama kasnije brzo snaći. Prvenstveno se potrudi da sa klijentom stvoriš odnos od poverenja i ubedi ga na sve moguće načine da umeš da radiš to što radiš. Fokusiraj se na zadatak koji imaš i u okviru njega ponudi svojih 110 %, uspeh neće izostati. Znači, ne razmišljaj o novcu, usredsredi se na klijenta i njegove potrebe. Pozdrav i drago mi je da sam pomogao 🙂

   1. Jako mi se svidio vaš text. Imam i ja pitanje. Da li je moguće Scrill račun povezati sa Paypal računom. Htjela bih novce preseliti sa Paypala na Scrill račun.

     1. Hvala na brzom odgovoru. S obzirom da se u textu spominje 99designs, a to je i moj razlog zašto se raspitujem, ne vidim na svom accountu na 99 nigdje opciju da zamijenim Paypall servis sa Skrill. Na koji ste se vi način prebacili sa Western union na Skrill?

     2. Prilikom povlačenja zarađenog novca, postoji opcija da odabereš gde ćeš da prebaciš svoja sredstva, WU, Skrill, Payoneer ili PayPall. Ako ti platforma automatski šalje novac na neku od ovih kartica, postoji mogućnost da, recimo na PayPall-u imaš čekiranu opciju da ti se novac šalje baš tamo.

     3. Da, vidjela sam opciju prilikom povlačenja novaca da se nude 4 servisa, ali na neki način moram prijaviti 99 svoj račun na Skrillu prije, ili ne treba?

     4. Tvoj račun na Skrilu će se automatski povezati čim potražuješ novce na skrill. Postoji validacija putem maila koja će ti se pojaviti tokom zahteva za plaćanje. Skrill račun je i inače vezan direktno za tvoj mail.

 8. Pozdrav imam jedan problem sa skril karticom, juce mi je stigla ali nigde na sajtu nevidim gde da ukucam pdatke da bi je aktivirao, odem na skril card ali nista? jel zna neko resenje?

  1. Zdravo Sale. Iskreno, ja se ne sećam kompletnog procesa, ali je moj savet da ideš postupno. Kakav je status kartice? Isproveravaj te osnovne stvari

 9. kartica je neaktivna i nemogu da dobijem pin jer nemam gde da unesem podatke evo saljem i sliicu
  [IMG]http://i62.tinypic.com/6eps7r.jpg[/IMG]

  1. da bi dobio PIN moraš da verifikuješ nalog svojim podacima, desno od ovog dugmeta SKRILL CARD ti je SETTINGS, uđi tu i popuni ono što se od tebe traži.

 10. to mi je odavno sve popunjeno, buni me to je uz karticu u pimu napisano idi u my account/skrill card i tu da u ACTIVATE MY CARD unesem podatke ali ja tu opciju nemam, naravno pisao sam na suport ali skril je poznat po losem suportu.Ako jos neko zna mozda neki nacin da mi pomogne ili bilo sta bio bih mu veoma zahvalan.blazzevic tebi hvala puno na brzim odgovorima

    1. pazi, ne mogu da ti pomognem dok ne vidim celo okruženje tvog korisničkog panela. Ako hoćeš, možeš da mi pošalješ mail, (da ne bi bilo baš javno, naravno, i prešvljaj bitne podatke) sa printskrinovima kompletnog okruženja, prosto je nemoguće da u desnom delu nemaš dodatna polja. Ovako ne mogu da ti pomognem nikako, žao mi je.

 11. Zdravo!:)
  Htela bih da te zamolim za pomoc.Malo sam se zbunila sa gomilom informacija na razlicitim forumima.Koji je po tebi najpovoljniji nacin da se prebacuje novac sa Skrill-a(Skrill kartica,devizni racun…)?Takodje, posto postoje dve opcije-da povezemo karticu i da povezemo racun u banci, da li moramo da povezujemo to zajedno tj.racun u banci za tu karticu i nju?Meni su verifikovali karticu povlacenjem 2,17 evra sa nje i da li je to jedini nacin na koji ce biti izvrsena verifikacija(jer sam povezala i bankovni racun i karticu).Izvini ako je malo haoticno,ali nisam sigurna dali jedno ukljucuje i drugo ili ne.Veliki pozdrav:)))

  1. Zdravo :), prvenstveno moraš imati predstavu da li uopšte imaš potrebu da ih povezuješ; bilo koja master kartica (u našem slučaju su to Skrill i Payoneer) je platežno sredstvo kao i ma koja druga iz „domaćih“ banaka, što znači da njom možeš plaćati na kasama, podizati gotovinu i kod nas i u inostranstvu. Jedino što ne možeš je da podigneš devize. U tom slučaju povezuješ iste sa deviznim računom i vršiš transfer novca na taj isti devizni (imaš u opcijama na Skrillu). Cena od 2,17 eur mi nije poznata jer na skrill sajtu jasno stoji da je održavanje kartice 10, koliko su i meni skinuli. Moj savet je da svaku karticu kompletno verifikuješ traženim podacima iz prostog razloga što u tako aktivne u neprekidnom periodu od godinu dana. Ukoliko aktiviraš nalog na Skrilu bez kompletne verifikacije, postoji verovatnoća da će ti je blokirati ako nemaš redovne uplate, tj ako je pauza između uplata veća od 3 meseca. Ja sam to uradio i nemam nikakvih problema, a jedno vreme nisam imao uplate jer sam bio zauzet domaćim projektima (duže od 3 meseca).Nadam se da ti je malo jasnije 🙂

   1. Prvo,hvala ti na tako brzom odgovoru.:)Nemam potrebe da podizem devize,i bez problema bih mogla da koristim samo karticu.Problem je nastao kad sam narucila i aktivirala Payoneer karticu, jer imam problem sa povezivanjem iste na skrill(opcija paypal otpada). US Payment Service mi je otvorio racun ali skrill ga ne prihvata jer nije iz maticne zemlje.Nasla sam na forumima da je potrebno da prvo povezem svoj devizni racun sa skrillom i onda da dodam ovaj drugi pa me zanima bilo kakva informacija koju imas o ovome i da li mislis da jednostavno zaboravim na payoneer karticu i kao i na devizni racun i narucim Skrillovu master karticu.:) Izvini na komplikovanju,vidim da si jako upucen pa bolje da pitam nego da ubrljam:D

    1. Ne trudi se, ne podržavaju jedni druge. Zarađeni novac prebacuj malo tamo malo ‘vamo, gde ti volja, pa koristi obe. Inače, sa skrila na payoneer i obrnuto =0. Postoji mogućnost, ali bi se debelo pomučila. Jednostavno nema potrebe za tim. Na bilo kom sajtu za online prodaju u belom svetu obe su prihvaćene oberučke i nema potrebe da gubiš živce oko povezivanja jedne sa drugom. Sa Paypall-om je takođe moguće povezati.

     1. Sad mi je jedino u glavi pitanje zasto ti ranije nisam pisala?!:D Hvala ti puno!Da li znas kako bi mogla payoneer da koristim,tj preko kojih servera da ga povezem ako u nacinima isplate na nekim sajtovima nema mogucnosti unosenja bankovnog racuna?

     2. Nisam razumeo pitanje. Nemaš mogućnost da platiš ili da naplatiš?

     3. nemam mogucnost da naplatim jer nude mogucnost paypala.Mada na njemu uopste nisam ni probala registrovanje zbog celog haosa sada u oktobru i nasom zemljom.Hvala na strpljenju,u ovim vodama “plivam“ oko mesec dana i dalje mi se sklapaju kockice:)

     4. Uff…Preskoči poslove gde se nudi plaćanje samo PayPall-om. Inače, svakom ko je voljan da sarađuje sa tobom na 1to1 projects treba svega 3,14 minuta da otvori nalog na – recimo Skrill-u i da prebaci novce sa svog ličnog računa na njega, te da ih uplati tebi na Skrill, po dogovoru, naravno. Meni se to desilo prošle nedelje. Ne sedmice, nego baš nedelje i to u 23:45 uveče. Znači, PayPall je samo izgovor i razmaženost potencijalnih inostranih klijenata, zainteresovanost i volja za saradnjom nemaju granice 😉

     5. Hvala puno na vremenu i pomoci:) Sve najbolje i veliki pozdrav :)))

 12. evo da javim kako sam prosao od kartice jos uvek nista pa sam na kraju odradio bank transfer i mogu da kazem da je sve ok proslo , skrill je prosledio pare za manje od 24 sata i jedino je bilo manjih problema sa mojom bankom u centrali u BG jer su trazili podatak o poreklu para, na kraju se i to resilo veoma brzo i pare su mi bile na racunu sutra, inace provizija je bila 0% sto me je veoma prijatno iznenadilo.

  1. Pozdrav Marko meni je juce stigao pin, jedino sto sam bio pokusao je da ubacim podatke kartice u cerd and banc accounts, od podrske nije dosao ni jedan mejl. nadam se da cu malo da ti pomognem sa odgovorom

 13. Zdravo momci,

  ja imam malo neprijatnoiskustvo i ne znam u cemu je caka. Pokusao sam da dobijem objasnjenje og Payoneer-a ali nista korisno.
  Ne znam da li sam samo ja te srece.

  Naime, dobio sam karticu i pokusao sam da podignem 20.000 din (U pitanju je ATM Komercijalne banke).

  sa racuna su mi skinuli 219.05 $
  Kurs MasterCard-a je bio ~99din a u Komercijlnoj cak ~100.

  Ako sam dobro izracuno:

  219.05 – 3.15$ (Payoneer fee) = 215.9.

  20.000/215.9 = 92.89

  U cemu je fora??

  MasterCard ima i dodatnih 3% na razlici u kursu za „druge“ zemlje.
  Ako i to uzmemo u obzir, ako sam dobro izracunao to je:

  219.05 – 3 % = 212.915

  212.915 – 3.15$ = 209.765

  20.000/95.344 = 95.6

  to je skoro 5din po dolaru manje od MasterCard-ovog kursa.

  Drugim recima oderu vas izmedju 7 – 10% po transakciji????

  Ovo je bilo drugi put kad sam izabrao opciju bez konverzije na bankomatu.

  Prvi put sam podigao sa knoverzijom gde je kurs bio katastrofa i mislio sam da je to do loseg kursa Komercijalne banke.
  U banci su mi rekli da to nema nikakve veze sa njima i njihovim kursom….

  Jel ima neko ovakvih iskustava? Zar nije promovisan srednji kurs MasterCard-a?

  1. Iskreno, ja nemam takvo iskustvo. Kurs jeste slabiji, ali toliko baš nije. Pokušaj sa plaćanjem karticom,bez dizanja gotovine, osim ako nisi prinuđen. Ja i inače ne podižem sav novac,možda nekih 20 %.

  2. Hvala ti na odgovoru.

   Reci mi molim te sledece:

   1. Kad podizes novac sa bankomata, koju opciju biras sa ili bez konverzije?

   2. Da li ti skidaju njihovu proviziju za svako placanje karticom? (predpostavljam da da, ali da proverim)

 14. Danas pogledam mejl stigao od skrila opet mejl i da mi je kartica na putu?(stigla jos pre 2 nedelje a stigao i pin)U mejlu standardno da unesem odatke i tako to pa reko da vidim jesu li mi ubacili tu opciju posto ranije nije bilo i JESU, sad cu sacekati jos malo da vidim oce li stici ta druga kartica pa cu onda da ubacujem podatke.
  Marko strpi se malo ako i dalje imas isti problem kod mene ce eto biti reseno, inace na suport nikad nisu odgovorili

 15. Pozdrav!

  Moguće da je glupo pitanje ali treba mi jasan odgovor:
  Da li kada se dobije Skrill kartica a još nije stigao pin čekam pin, i tek onda aktiviram na njihovom sajtu karticu,
  ili da bi se dobio pin (da bi ga oni uopšte poslali ) aktiviram karticu čim dobije i onda čekam drugo pismo (pin)

  Unapred hvala:)

 16. ja ne znam kako da posaljem 10e da bi narucio skrill karticu ? hvala za pomoc dao sam svoje podatke master card uzeli su mi 1.5e ali ne znam kako da uplatim da posaljem 10e da bi mi poslali skrill card hvala na odgovoru >

 17. Poz.. Primam uplate preko skrill-a 3 meseca. Limit mi je bio oko 1200 dolara. I ovaj mesec sam to presao i sad mi trazi da se verifikujem. Poslao sam sliku pasosa, ali mi on trazi i sliku nekog racuna, a ja nemam nista na sebe. Sad sam narucio skrill card. Da li to znaci da vise necu imati limit ili? posto sad ne mogu da povucem novac sa skrill-a. Hvala

  1. Zdravo Marko, kada kompletno verifikuješ nalog, skida ti se limit. Napiši im baš tako kako si ovde napisao, moje iskustvo je da mi nisu tražili račune za verifikaciju jer sam im i napisao da sam u sličnoj situaciji kao i ti. Pozdrav

   1. Pozdarv svima. imam jedno pitanje ako nije problem. radim na par stranica al neke isplacuju preko netellera a nema payonera…druga ima skril nema neteller…. itd,itd. zanima me moze li se koja od kartica povezat sa nekim od navedenih,recimo payonerr sa nekim ili tako da se ne vadi 2,3 kartice razne

     1. da samo glavna stranica na kojoj radim nema bas taj skrill hehehehe. pitao sam jel sam cuo da se moze paypal povezivat pa sam mislio da moze s nekim od ovih procesora.

 18. Pozdrav svima 🙂
  Ja koristim Skrill vec skoro 2 godine. Zadovoljna sam kako funkcionise. Medjutim, sada su mi prvi put trazili da posaljem kopiju nekog licnog dokumenta za verifikaciju. Trenutno mi je blokiran racun. Da li je to zato sto jos nisu proverili sta sam slala za verifikaciju ili je nesto drugo u pitanju?
  Pisala sam na support, ali jos niko ne odgovara…Znam da to kod njih zna da potraje i po dve nedelje, ali meni trebaju paaareee 🙂
  Hvala!

 19. To ni meni bas nije jasno, pa sam samo htela da pitam da li postoji sansa da je zbog nedovrsene verifikacije blokiran? Inace ne postoji neki drugi razlog za to….

  1. Ja nemam takav problem, bar nisam imao jutros :). Inače, moguće je da Skrill pravi problem sa neverifikovanim nalozima, a šuška se i o prodaji skrilla, pa je moguće da svi imamo problem. Nisam imao vremena da pratim, ali treba guglati u vezi toga i pratiti vesti.

   1. Nisam ni ja znala da ga imam do danas, a dokumenta sam slala pre 2 dana. U medjuvremenu sam koristila karticu…Hvala u svakom slucaju! Nadam se da ce biti sve u redu. 🙂

 20. Ja bih iskreno voleo da znam kako ćeš rešiti svoj problem, pa ako ti ne predstavlja opterećenje javi nam ovde šta si uradila. Hvala na javljanju.

  1. Ja malo kasnim sa javljanjem, ali evo da kazem u cemu je bio problem. U pitanju je bila verifikacija i slanje licnih dokumenata (p.s. za 2 godine mi to nisu trazili). Generalno, taj mail koji sam od njih dobila nije bio isti kao ovi svakodnevni mailovi (npr.ona njihova cuvena boja….neke reci boldovane i sl.). Meni je to bilo sumnjivo, i dok sam ja njima poslala da proverim da li su to oni, u medjuvremenu sam ipak poslala i dokumenta….Dok su sve proverili oni su mi blokirali karticu. Trajalo je oko 2 nedelje. Sve se srecno zavrsilo! 🙂
   Pozdrav!

   1. Hvala na informacijama Sanja. Inače, ja svima preporučujem da kompletno validiraju račun, tada sve funkcioniše bez problema. Pozdrav

 21. Zdravo,

  odlican i veoma koristan tekst. Zanima me koliko je sigurno cuvati novac na Payoneer racunu? Cuo sam da je neko imao problem sa nestankom novca sa Payoneer racuna, da li ste imali slicna iskustva? Da li je Skrill sigurniji sto se toga tice?

  Pozdrav

  1. Zdravo Stevane
   nisam do sada imao saznanja da je ikome nestajao novac sa bilo kojeg od online procesora novca. Znam za slučajeve blokade računa koje su najverovatnije posledica nepravilnog korišćenja ili nepotpune registracije, pogotovu kod skrilla, jer je on sam po sebi problematičan iz razloga što je prvenstveno zamišljen kao sistem za online kocku. Za sve ostalo bilo bi poželjno da kontaktiraš osobe koje su navele da imaju problem pa da ustanoviš koji su razlozi.

 22. Kad narucim skrill karticu da li moram da platim odma tih 10e za odrzavanje?

  Ako imam 0e na kartici ocu otici u minus ili ce zahtevati da platim?

 23. Pozdrav, interesuje me da li je skrill kartica nezavsina od deviznog racuna, tj da li mogu posedovati skrill karticu iako nemam devizni racun, i kako vrsiti uplatu na skrill kartici, moze posta ili banka? hvala unapred.

  1. Skrill nema veze sa deviznim računima. Ne treba ti devizni račun osim ako ne želiš da prebacuješ devize na devizni račun, pa da iste podižeš.

     1. Pa mislim na svoju, kad zelim da dopunim skrill karticu, ali ako nije tesko mozes reci i za klijenta kako ide nece skoditi. 😀

     2. Skrill je elektronska platforma, pa tako i ubacuješ novac na račun, elektronski, znači treba ti račun u nekoj banci sa kojeg ćeš elektronski da prebacuješ novac na skrill. Klijenti moraju imati skrill da bi tebi prebacili novac ili moraju poslovati preko servisa koji imaju dil sa skrilom, tipa Elance, Odesk, 99designs itd, zavisno od toga čime se baviš. Inače, nekoliko mojih klijenata je otvorilo Skrill račune u roku od 5 minuta, kako bi meni uplatili novac. Na skrill prebacuju novac sa svojih privatnih ili poslovnih računa.

 24. Koristim vec duze vreme Payoneer i Skrill karticu, zbog poslova na 99design i zadovoljan sam kako karticama tako i novcem….
  Moje pitanje je sledece:
  Sklopio sam posao sa jednom firmom iz Australije, odradio dizajn i sad treba da mi uplate. Da li ja njima saljem broj moje kartice (Payoneer ili Skrill) i da li oni trebaju biti registrovani na iste kartice da bi mi prosledili novac? Kako ja da dobijem moj zaradjeni novac?
  Hvala na odgovoru.

  1. Na payoneeru postoji opcija za kreiranje invoice (fakture). Skrill nije servis koji je predviđen za poslovanje između kompanija, ali je registracija vrlo jednostavna (kao što znaš), pitanje je samo da li klijent želi da se registruje na jednoj ili drugoj platformi jer su za registraciju potrebni neki lični podaci koje ponekad ne žele da ostave. U svakom slučaju ovo pitanje možeš da postaviš i payoneeru i skrillu lično, verujem da će ti odgovoriti. Bar meni jesu, kad god sam imao neka tehnička pitanja.

 25. Pozdrav,
  Mene interesuje sama procedura nakon kreiranja acc na skrillu. Naime, kreirao sam acc, unio sve podatke koji su trazeni od mene i verifikovao e-mail adresu. Sta sledece treba da uradim da bih dobio karticu? Mozda sam nesto propustio, ali nisam nigdje vidio opciju da zatrazim da mi se dostavi kartica niti da dostavim kopiju licne karte ili pasosa.

  p.s. Sve pohvale za tekst.

   1. Hvala na brzom odgovoru.
    To sam i ranije vidio, ali mi je nakon klika stalno izbacivalo stranicu na kojoj samo stoji „forbidden“, pa sam mislio da nisam na dobrom putu. Nisam obratio paznju da moram da imam 10e na racunu, kako bih mogao poslati zahtjev za karticu, tako da cu morati pricekati dok ne legnu pare.

    Hvala jos jednom

    1. Opet ja,
     Kao sto sam se pribojavao probleme je u mojoj banana drzavi, BiH. Mi ne mozemo da apliciramo za skrill karticu ni pod razno, tako da sad imam problem kako da prebacim novac sa racuna. Ostaje mi jedino da otvaram devizni racun, pa da njega povezem sa skrillom i tako prebacim. Da ii je to uopste moguce?

     Pozdrav

     1. Nisam siguran da je tačno ovo da iz BiH ne možeš da apliciraš za Skrill mastercard. Najbolje bi bilo da kontaktiraš njihovu podršku, a sa skrila možeš da prebacuješ novac na devizni račun, znam prilično veliki broj ljudi koji i na taj način dolaze do gotovine. Dosta njih prebacuje novac u Intesu na devizni račun, ako ti ova informacija nešto znači.

 26. Znaci mi puno bilo koja informacija. 🙂
  Jutros mi je novac legao na racun, tako da sam stekao uslov od onih 10e koji moram da imam da bih podnio zahtjev za karticu. Medjutim, prilikom klika na zahtjev za karticu i dalje mi se pojavljuje bijela stranica sa natpisom „forbidden“. U pomocnom meniju sam nasao da samo stanovnici EU mogu da podnesu zahtjev za Skrill karticu, ali Srbija to nije, a moguce je podnijeti zahtjev i dobiti karticu. Na jednom sajtu sam nasao tekst u kojem se navodi da BiH gradjani jos uvijek ne mogu podnijeti zahtjev za Skrill karticu, ali je tekst poprilicno star.
  Kontaktirao sam Skrill podrsku, pa cu da vidim u cemu je problem, a ako ne bude mogla kartica, icu preko deviznog racuna. (Ako se ne varam, dovoljno je samo da u ono polje „add bank acc“ upisem podatke sa deviznog racuna ili grijesim?)

  Hvala puno na brzom odgovoru

 27. Ajde da se javim jos jednom, vezano za BiH i dobijanje Skrill kartice, mozda nekom informacija bude od koristi.
  Na nasu zalost, apliciranje drzavljana BiH za navedenu karticu jos uvijek nije moguce, ali su napomenuli (koliko im je vjerovati) da ce i taj problem u skorijem periodu biti rijesen.
  Za one koji imaju drzavljanstvo neke od zemalja u kojima je moguce podnijeti zahtjev za Skrill krticu (sto je u mom slucaju), pored toga sto morate imati prijavljeno mjesto boravka u drzavi cije drzavljanstvo imate, morate priloziti neki racun (telefon, internet, struja…) sa vasim imenom i adresom, a morate i licno primiti postu koja vam dodje (u ovo drugo nisam bas siguran, ali o tome vise znaju oni koji su primali tu postu, pa nek me oni isprave ako grijesim). Nije moguce biti prijavljen recimo u Srbiji, a postu primiti u BiH, kao ni priloziti Srbijanske dokumente + dokumente i racune iz BiH, jer svi dokumenti moraju da budu iz drzave u kojoj postoji mogucnost za dobijanje karice.
  Nadam se da nisam previse zapetljao i da ce ovo pomoci nekom ko se susretne sa istim problemom.

  1. Vladimire, hvala što si ovo napisao, verovatno će biti korisno onima koji budu čitali tekst, a žive i rade na teritoriji BiH

 28. Zdravo. Najpre hvala Vam na ovom jako korisnom tekstu. Meni je znacio.
  Otvorio sam payoneer master karticu i stigla mi je posle oko nedelju dana. Nakon prijema aktivirao sam je i sada cekam uplatu sa 99designa. Interesuje me da li na poledjini kartice treba stajati nas potpis? Unapred hvala na odgovoru

  1. Zdravo kolega sa 99designs :), ja sam se potpisao, ali mi nikada niko nije gledao potpis. Jedino mi traže da potpišem svaki račun gde god je provučem.

   1. Hvala mnogo na odgovoru. A interesuje me da li je potpisati preko ovog sarenog prostora ili je to traka koja se skida? Izvinjavam se na neznanju 🙁

 29. Zdravo . Imam problem sa skrill karticom tj cini mi se da je blokirana posto ne mogu da podignem pare na bankomatu navodno transakcija nemoguca poslala sam sam pismo skrill timu trazili licnnu i jos neki dokument sada me prosto interesuje koliko se ceka na njihov odgovor ? Inace prvi put sam pare podigla bez problema a sada nikako ne mogu.

  1. Svaki račun koji nije potkrepljen podacima će najverovatnje biti blokiran kad tad, i to obično nije opasno sve dok se ne nadješ negde gde će ti zafaliti keš a imaš platežnu obavezu, zar ne?! Nema razloga da ne pošalješ svoje podatke (scan lične karte i šta se već od tebe traži), biće ti mirnija glava 🙂

    1. To već ne mogu da ti kažem jer nemam takvog iskustva, ali, mislim da je neka devojka imala sličan problem sa payoneer računom, pa je rešila i pisala ovde o tome. Zamoliću te da pročešljaš komentare iznad. U svakom slučaju, što pre pošalješ validnu dokumentaciju možeš očekivati brže rešenje 🙂

 30. Zdravo,
  Pokusavam trgovati online, od prodate robe novac sam primio na paypal, ali sad postoji problem na nekim sajtovima kao sto je amazon ne mogu da kupujem pomocu paypala, samo pomocu kartica. Payoneer kartica bi resila taj problem ali vise ne moze da se poveze sa paypalom, sta da radim?

   1. ok. razumem ja to. nego sam ja hteo payoneer zbog provizije.
    PayPal moze da se poveze na nase kartice ali novac koji mi je na pyapalu je u dolarima. kada povezete kartice sa paypalom onda povlacenje novca funkcionise tako sto se novac konvertuje u dinare kod dinarskih racuna koji su povezani sa karticama. ako novac povlacite na devizni racun onda mozete na salteru da podignete te devize bez ikakve provizije. medjutim ja bih povukao dolare i njima sa visa karticom placao npr amazonu za proizvode isto u dolarima. e tu nastaje problem kod nasih banaka. internet placanja iz srbije vrse se u evru. tako da iako imate dolare na deviznom racunu i kupujete robu u dolarima povocu neke od visa kartica sve banke u srbiji ce vam odraditi konverziju dolar-euro-dolar, po kursu visa kartice, sto znaci provizija nekih 1-3%. Informacije proverene u Vojvodjanskoj, Rajfajzen, Komercijalnoj, Intesi, Aik i Otp banci. Licno
    Zbog toga sam hteo payoneer.

 31. Dobio sam karticu, sad zelim da je ‘napunim nekim sredstvima’ 😀 kako to da uradim? ako ima nekog ovde ko aktivno koristi payoneer, neka se javi pa da obavimo transfer, placam naravno, mnogo mi je vazna ta prva transakcija, hvala 😀

 32. Zdravo, imam pitanje vezano za Skrill karticu. Sajt za koji radim na internetu nudi wire transfer novca kao jednu od opcija isplate, pa me zanima da li je moguc direktan prenos na skrill karticu? Ono sto me zbunjuje u celoj prici je sto sajt trazi da se pored svih informacija banke unesu jos i IBAN i SWIFT kod… Da li to dobijam kao informaciju uz karticu ili kako to ide? Ili sam ja potpuno zbunjena sa svim ovim? 😀 Ovi odgovori bi mi bili zlata vredni. Hvala unapred, srdacan pozdrav. 🙂

  1. Ja lično nemam iskustva sa wire transfer ali s obzirom na to da se traži iban i swift kod, pretpostavljam da je to prenos novca na devizni račun, sa koga je kasnije moguće izvršiti prenos novca na skrill.

  2. IBAN i SWIFT kod su kodovi sa deviznog racuna. Prilikom otvaranja deviznog racuna u nekoj od banaka, pored ugovora dobijes i papir na kojem ti stoje informacije o tvom deviznom racunu i izmedju ostalog i ti kodovi. Tako da vjerovatno na tom sajtu traze da povezes svoj devizni racun sa njima, kako bi ti mogli proslijediti novac sa njega direktno na devizni racun.
   E sad, velika mana ovog je velika provizija „treceg lica“ (posrednickih banaka) koje te dobrano oderu za proviziju prilikom transfera novca na tvoj devizni racun.
   Recimo, za transfer novca sa Skrilla na devizni racun ti uzmu 15% posrednicke banke (ne racunam jos to da moja banka uzme neka 2 eura i skrill uzme 2.95 po transakciji). Nisam mao iskustva, ali oni koji jesu kazu da je dizanje novca sa deviznog racuna na Skrill jos nepovoljnija opcija, tj. da te jos vise oderu.

   Dakle, ako ti nisu dali opciju da prebacis novac direktno na Skrill nalog (ili neki drugi ako imas), onda ti je jedina opcija da isplacujes na devizni racun uz veliku proviziju.

   1. Hvala mnogo na odgovorima, sada mi je sve prilicno jasno. Na kraju sam se ipak snasla da preko Payoneer naloga primam novac sa sajta, tako da mi uplate na devizni racun nisu potrebne. Hvala jos jednom, pozdrav. 🙂

  1. Zdravo Gorane, ja ne znam šta je fragebogenz te ti ne mogu pomoći. Ukoliko neko zna ko prati komentare, verovatno će ti odgovoriti. Pozdrav

  1. Zdravo Georgina, kurs generalno ne zavisi od banke sa čijeg bankomata podižeš novac, već od mastercard kursa, ali važi pravilo da koristiš bankomate koji nude opcije nezagarantovanog kursa. Ja i inače slabo podizem keš već plaćam karticom, ali kad baš moram, podižem na bankomatu komercijalne banke.

  1. Uf, ja bih obrnuto postavio pitanje: Payoneer karticu sa Paypal računom; da, moguće je, ali samo u cilju plaćanja putem Paypala, povlačenje novca na Payoneer račun nije moguće, ja sam nedavno kontaktirao obe podrške putem chata i uredno su mi odgovorili, nažalost negativno. Postoji način kako ih povezati uz pomoć hacka, u komentarima iznad ima link ka Miloševom blogu.

   1. Postovani,

    a sto ako se uspijemo povezati putem hacka sa Milosevog bloga, hocemo li onda moci podizati novac sa Paypal racuna na Payoneer karticu?

    jel se moze povezati Paypal i Skrill, tako da se novac povlaci sa Paypala na Skrill, a sa Skrill kartice direktno na bankomat?

    1. Ja nisam pokušao da povežem, iako sam bio zainteresovan. Kontaktirao i jednu i drugu podršku, odgovorili mi negativno i nisam hteo da rizikujem nekakvu blokadu niti zamrzavanje sredstava. Jednostavno, parama sa Paypala plaćam gde god mogu i šta god mogu, payoneer i skrill nosim sa sobom i tako :). Paypal ne možeš povezati ni sa skrillom.

 33. Cao, da li znas koji je mesecni limit za uplate na skrillu da te ne bi prebacili u business kategoriju? Da li je za mesecna primanja od oko 2000$ bolja opcija skrill ili payoneer (sto se tice provizija)? Hvala na odgovoru!

  1. Zdravo Nevena, iskreno ne znam, ja sam u periodu od godinu dana imao mesečni priliv na skrill u tri ili četiri navrata nešto iznad 2700 dolara, ali nisam primetio da se nešto značajnije promenilo. Mislim da podatke u vezi limita imaš na njihovom sajtu. Lično ja više volim skrill jer je za nijansu povoljniji kurs, ali payoneer koristim za fakturisanje klijentima.

 34. Čini mi se da niko nije odgovorio Urošu.I mene muči isti problem.Prva uplata na Payoneer može ići samo od firmi koje saradjuju sa Payoneer-om. Ako neko zna neki drugi način neka nam kaže.Pozdrav svima

   1. Sve pohvale na brzom odgovoru ali kod mene problem i dalje postoji.Naime, stigla mi je Payoneer kartica i sve sam obavio u vezi aktivacije ali nikako da mi prodje prva uplata.Čak mi je kolega pokušao da prebaci 10 e sa aktivne Payoneer kartice ali nije išlo.On je to pokušao nekoliko puta pa su ga opomenuli i onda je odustao.Šta dalje?Poz.

    1. Izvinjavam se zbog nepreciznog odgovora, jer nisam ni sam bio upućen, valjda zato što je kod mene sve išlo regularnim tokom. Naime, ja sam prvo zaradio neke novce preko 99designs, koji je legitiman partner, pa sam tek onda otvorio račune tamo vamo i povlačio novce. Na sledećem linku sve piše http://www.payoneer.com/PrivateLoads.aspx , sa naslovom How to Determine Eligibility. Znači, prva uplata mora biti od legitimnog Payoneer partnera radi verifikacije, nakon toga možeš da manipulišeš računom po svojoj volji. U svakom slučaju, pročitaj celu stranicu sa navedenog linka.

 35. Poštovani,
  evo sa velikim zanimanjem pratim Vaše komentare, koji su po mome mišljenju veoma kvalitetno prezentirani.
  Inače, novi sam korisnik tj. čitatelj Vaših komentara (inače sam iz HR), te me privuklo čitanje jer
  su komentari svježeg datuma. Točnije nisu zastarjeli.
  Nego, imate li iskustva, registrirati se kod Payoneer, Skrill itd, kao fizička osoba ili kao firma.
  Što je povoljnije?
  S poštovanjem i hvala.
  Roby.

  1. Sve zavisi za šta ćeš koristiti račune. Ja imam oba, kao fizičko lice. Po meni je skrill za nijansu povoljniji što se tiče kursa, ali ne obraćam neku posebnu pažnju na to.

   1. Poštovani, zahvaljujem se na Vašem odgovoru. Nego, prve uplate na kartice moraju biti od registriranih Payoneer i Skrill korisnika i gdje se može vidjeti taj popis korisnika tj. naručioca usluga. Hvala, Roby.

 36. Poovani, hvala na temi i komentarima. Sve je odlično objašnjeno. Što se tiče mog pitanja ono se tiče valute na Skrill nalogu. Nalog je registrovan na dolar. Da li to stvara dodatni problem pri podizanju novca Skrill karticom (kartica je stigla, čekam pin)? Da li tu dolazi do dvostruke konverzije valute ili ne? Da li je bolje preneti ceo nalog na evre ili čak zatvoiti ovaj pa otvoriti nov nalog – evro kao valuta?

  1. Zdravo, ne vidim baš neki valjan razlog menjati valutu iako je dolar primarna. Ja u principu izbegavam podizanje novca na bankomatima osim u krajnjoj nuždi. Sve što mogu plaćam karticom tako da mi je konačni obračun valute nakon transakcije baš onakav kako sam i opisao (nešto između donjeg i srednjeg kursa). Iskreno, ne vodim baš računa o tome ali mi se čini da je evro kao valuta trenutno u maloj prednosti pa se možeš rukovoditi prema tome. U svakom slučaju preporučujem da podizanje novca radiš na bankomatima koji nude opcije nezagarantovanog kursa, jer je zagarantovani skoro deset posto manji od menjačkog u našim bankama (ja to obično radim na bankomatu na komercijalnoj banci jer mi je u prolazu), ali kada sam poslednji put podizao uradio sam to na marfin banci pa mi je evro bio dva, tri dinara manje obračunat nego obično. Veruj mi da nisam ni stigao da preračunam odnos, a prošlo je više od sedam dana sigurno. Ne opterećujem se tim stvarima previše, već se fokusiram na to da imam stalni priliv sredstava (čitaj zaradu), tako da mu ta razlika u kursu dođe zanemarljiva.

   1. Hvala na brzom odgovoru. Evo ja ću, kratko, izneti svoje iskustvo sa skrila. Sve je do sada išlo glatko:otvaranje naloga, priliv para, odliv, sve je jasno dato u uputstvima tako da je teško pogrešiti. Do sada sam novac prebacivala sa neke platforme, preko skrila na svoj devizni račun. Čitajući ove komentare odlučila sam da naručim karticu. Ona je stigla i sada čekam pin. (Viđala sam neobične komentare vezane za izabranu valutu pa je to bio razlog mog pitanja).
    Pošto sam shvatila da ponekad, često kada čoveku najviše treba novac, sa skrila zatraže verifikaciju adrese, odlučila sam da ne čekam da mi oni to traže već sam sama zatražila verifikaciju. Tu opciju svi imaju na nalogu. Poslala sam fotose telefonskog računa (fiksnog, ne priznaju račune mobilne telefonije) i svoje vozačke i kroz dva dana dobila potvrdu da je sve ok i da sada mogu poslovati sa većim limitom.
    U svakom slučaju, hvala Blaževiću još jednom na temi i korisnim savetima. Želim svima pune Skril račune. Pozdrav

 37. Pozdrav. Koliko je pouzdano podizati novac sa paypala na domace banke, u smislu izbegavanja obaveza placanja poreza drzavi, ako je u pitanju par stotina eura mesecne zarade?
  I koliko bi u tom slucaju pomogla payoneer kartica, da li i sa njom postoji ta obaveza?
  Koliko bi pametno bilo indirektno prebaciti novac sa paypala na payoneer, a preko elance-a? (posto ne moze direktno) Hvala!

  1. Zdravo Dragiša, prvo pitanje baš i nije na mestu pa ti odgovor ne bih ni nudio, i da ga znam. Iskreno, znam da ljudi prebacuju novac sa Paypala na privatne devizne račune i sve odgovore možeš naći na fejsbuku u grupi Paypal Srbija, a da li taje porez ili ga prijavljuju i plaćaju, to ne znam. Što se tiče drugog pitanja, nemam iskustva sa Elance-om, a u komentarima iznad imaš link ka milos.io blogu gde je detaljno opisan hack kako prebaciti novac sa Paypala direktno na Payoneer.

   1. Ne zelim bas da probam taj hack, tj da rizikujem da mi sutra mozda paypal ugasi nalog… Pa znam, pitam iz razloga sto ispada da je to podizanje novca zapravo rizik, a s druge strane nije bas jasna procedura oko prijavljivanja zarade…

 38. Pozdrav,
  Imam pitanje i trazim pomoc.
  Dobijam isplate na Payoneer racun. Kada treba da platim porez?
  1) Kad mi legne na racun u payoneer?
  2) Kad podizem na bankomatu?
  3) Da li treba da placam porez ako samo kupujem sa karticom? (do kojeg iznosa mogu da trosim sa karticom mesecno)

  Hvala na odgovorima.

  1. Zdravo, porez platiš onda kada prijaviš dobit/zaradu, pa ti u poreskoj obračunaju iznos, podizanje novca na bankomatu nema nikakve veze sa obračunom poreza. Takođe ga plaćaš nezavisno od toga da li ćeš materijalna dobra kupovati tj plaćati gotovinom ili karticom. Što se tiče trošenja, slobodno troši, samo vodi računa kada plaćaš račune u pošti, jer sam upravo saznao da je ograničenje po kartici 15000 rsd, nezavisno od kartice (važi za sve kartice, ne samo payoneer). Razloge ne znam, a ni šalterski radnici u pošti.

   1. Hvala na odgovoru.
    Da li se moze praitit moje kupovine ako kupujem materijalna dobra u vecem iznosu par hiljade eura mesecno…?

     1. Ako neko želi da te prati, on će te pratiti i za sto dinara 🙂

 39. Zdravo svima
  Vec godinu dana se bavim grafickim dizajnom na 99design i novac podizem preko skrill master kartice i lil placam na pumpi u radnji isl. Do skoro nisam imao nikakvih problema, Pre dve tri nedelje sam probao da platim u supermarketu i transakicija mi je odbijena. Mislio sam da je slucajnost, greska u vezama i sl. Danas sam probao da podignem na bankomatu iznos od 20.000.00 rsd i transakcija mi je odbiljena dva puta – uz natpis pogresna transakcija. Da li je jos neko imao slican problem Molim za pomoc. Znam da se od 01.10.15 primenjuje novi zakon o platnim uslugama. Da li ima neke veze sa tim?

 40. Pozdrav svima.
  Svaka cast na informacijama, mislim da je sve super objasnjeno.
  Medjutim, mene zanima, koja varijanta mi je najisplativija kada treba da odaberem valutu Skrill-a.
  Naime, dobijam isplatu u evrima, pa me zanima sta je bolje da izaberem: dinare ili evre kao valutu?
  Skrill karticu bih iskljucivo koristio za bankomat. Takodje me zanima da li bi mi na bankomatu skinuli neku proviziju (osim Skrill-ove)?
  Hvala. 🙂

  1. Zdravo, kada koristiš skrill karticu, nema zime koju god opciju da odabereš što se valute tiče. Ja primam dolare, podešen mi je evro kao valuta, sve se to lepo iskonvertuje tamo negde online i provlačim je gde god imam mogućnosti. Kurs je odličan, čak i kada podižem novac na bankomatu, samo obavezno biraj nezagarantovani kurs jer je garantovani očajan.

 41. Pozdrav svima.

  Kada kreiram Skrill nalog, trebalo bi da izaberem dinare ili evre. Posto dobijam isplatu u evrima, zanima me koja varijanta je bolja. Novac bih povlacio preko bankomata (naravno, sa Skirll karticom). Takodje, zanima me, koliko bi bila provizija na takvu transakciju.

  Hvala. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *